A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sűrű házi mogyoróvaj: nemcsak finom, de azt is tudod, mi van benne


Pár perc munkával mennyei mogyoróvajat készíthetsz otthon, amit sütikbe is felhasználhatsz.


A házi mogyoróvaj finom krémes, és a boltinál intenzívebb ízű. Használhatsz hozzá eleve pörkölt mogyorót, akkor még gyorsabban végzel vele. A mogyoróvaj jól jön sütikbe, de kenyérre kenve is isteni. A saját készítésű krém adalékoktól, tartósítószertől és aromáktól mentes.

Hozzávalók:

👉 50 dkg natúr földimogyoró
👉 1 mokkáskanál só
👉 2 teáskanál méz
👉 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A mogyoró héját távolítsd el, és száraz serpenyőben pörköld meg. Rakd egy robotgépbe, és dolgozd össze négy-öt perc alatt. Add hozzá a sót, a mézet és az olajat, majd addig kavard a gépben, amíg jó krémes és sima állagú nem lesz a massza.

A mogyoróvajat tedd légmentesen záródó tartályba, és tárold a hűtőszekrényben. Körülbelül egy-másfél hónapig fogyasztható.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések