A mézes-mustáros pácban sült kelbimbó gyors és egészséges vacsora lehet, de akár köretként is kínálhatod.


Egyre többen szeretik meg a kelbimbót, ami az egyik legegészségesebb téli zöldség. Ilyenkor pedig már ráfér az immunrendszerünkre egy kis erősítés. Rengeteg C-, A- és K-vitamint, valamint folsavat tartalmaz. Magas a rost-, kevés a kalóriatartalma, így diétába is beilleszthető. Sütve még ízletesebb. Főleg, ha előtte be is pácolod.

Hozzávalók:

👉 40 dkg kelbimbó
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 3 evőkanál méz
👉 2 evőkanál mustár
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A kelbimbókat alaposan mosd meg, a végeit és a külső leveleket távolítsd el, majd rendezd tepsibe. A nagyobb darabokat akár ketté is vághatod. A mustárt keverd össze a mézzel, az olívaolajjal, ízlés szerinti sóval, borssal. Locsold meg a kelbimbókat a mézes-mustáros keverékkel, és kicsit forgasd össze. Pihentesd 10 percig.

Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg 15-20 percig. Sütés közben a zöldségeket forgasd meg legalább egyszer. Akkor jó, ha a kelbimbó elkezd barnulni, belül pedig puha.