A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Spenótos, póréhagymás tészta sok sajttal: összesütve az igazi


A spenótos, póréhagymás tészta kiváló választás akkor, ha a megszokott kedvenc sajtos-tejszínes tésztádat valamilyen izgalmas hozzávalóval dobnád fel.


A fagyasztott spenót kényelmes és remek megoldás télen, ha még nem áll rendelkezésedre friss zöld. A főzeléken kívül sokféle izgalmas ételt készíthetsz belőle. Tökéletes feltét lehet tésztára tejszínnel és sajttal. Ha szereted az erősebb ízeket, az elkészítéséhez chilit is használhatsz, de óvatosan adagold!

Hozzávalók:

👉 40 dkg penne tészta
👉 20 dkg spenót
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 5 dkg vaj
👉 2 dl tejszín
👉 0.5 db póréhagyma
👉 1 késhegynyi szerecsendió
👉 só
👉 bors
👉 chili

Elkészítés:

A tésztát lobogó, sós vízben főzd a csomagoláson jelzett ideig, majd szűrd le, csepegtesd le, és tartsd melegen. A vajon párold üvegesre a felaprított póréhagymát, majd dobd rá a felolvasztott spenótot. Önts alá kevés vizet, párold fedő alatt pár percig. Közben a tejszínt sózd, borsozd, szórd hozzá a szerecsendiót és ízlés szerint a chilit.

A tésztát egyenletesen oszd el egy tűzálló tálban. Keverd hozzá a spenótos-hagymás keveréket, öntsd nyakon a tejszínnel, majd szórd meg a tetejét a reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told a sütőbe. Lefedve süsd 20 percig, majd vedd le a tetejéről a fóliát, és 10 percig pirítsd.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések