Hirdessen itt

Sajttal sütött rakott zöldbab készült, nálunk ez egy dobogós fogás


A rakott ételek hamar elkészíthetőek és fenségesen finomak! A sajttal sütött rakott zöldbab biztosan mindenki tetszését elnyeri, már a látványa is csodás, hát még az íze! A legjobb benne, hogy ebben a formában a család apraja – nagyja megeszi a zöldséget.


Hozzávalók:

👉 2 üveg zöldbab,
👉 1 nagy fej hagyma,
👉 2 gerezd fokhagyma,
👉 0,5 kg darált sertéscomb,
👉 pirospaprika,
👉 só,
👉 bors,
👉 majoranna,
👉 kömény
👉 1 db. leveskocka,
👉 1 tasakos rizs,
👉 sajt.

A tetejére:
👉 1 tojás,
👉 1 nagy doboz tejföl,
👉 sajt.

Elkészítés:

1 jénaihoz való adag: 2 üveges zöldbabot lecsepegtetsz. 1 nagy fej hagymát apró kockára vágsz, olajon üvegesre pirítod. 2 gerezd fokhagymát áttörve ráteszed. Kicsit párolod. Mehet rá a 0,5kg darált sertéscomb, kicsit lepirítod. Utána a fűszerek: pirospaprika, só, bors, majoranna, pici kömény, 1db leves kocka. Felöntöd vízzel, nem kell túl sok, és kb. fél órát főzöd, hogy puha legyen a husi.

Közben kifőzöl 1 tasakos rizst. Ha megfőtt a hús, (a levet nem kell elfőzni teljesen, mert a rizs, majd felszívja) hozzákevered a rizst és összerottyantod. A jénait kikened margarinnal és megszórod zsemlemorzsával. Ez amiatt kell, mert a bab levet ereszt és ez felszívja. Alulra 1 réteg bab, majd rá a rizses husi, utána sajt és a végén, még 1 réteg bab.

A tetejére: 1 tojást kikeversz, 1 nagy tejföllel és szépen elegyengeted a tetején. +r á reszelt sajt. Addig kell sütni fedő nélkül, míg aranybarna nem lesz. Én tejföllel tálaltam.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések