A sajtkrémmel töltött, rántott csirkemellet olajban és sütőben is elkészítheted, a végeredménnyel mindenképp elégedett leszel.
A csirkemellet minden formájában nagyon szeretjük: töltve, göngyölve, zöldségekkel, gyümölccsel, baconnel is kitűnő. Sőt, fűszeres sajtkrémmel is feldobhatod, nagyon ízletes lesz. Mindenképp minőségi sajtkrémet használj, és keverj hozzá valamilyen zöldfűszert, csodás ízt ad az ételnek.
Hozzávalók:
👉 70 dkg csirkemell
👉 20 dkg krémsajt
👉 12 dkg liszt
👉 12 dkg zsemlemorzsa
👉 3 db tojás
👉 2 evőkanál tejföl
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 zöldfűszerek
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A sajtkrémet keverd össze tejföllel, zúzott fokhagymával, zöldfűszerrel. A csirkemellet mosd meg, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet, és vágd vékony szeletekre. Sózd, borsozd, kanalazz a húsra tölteléket, majd tekerd fel, és tűzd meg fogvájóval.
Panírozd be a csirkemellet a megszokott módon, előbb forgasd a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Egy lábosban forrósíts olajat, majd rakd bele a panírozott szeleteket. Amikor a bunda mindenhol aranybarna, vedd ki az olajból, és csepegtesd le papírtörlőn. Ha kerülnéd a sok olajat, tepsiben is megsütheted. Ebben az esetben 180 fokon körülbelül 30 perc alatt pirul meg a bunda, és puhul meg a hús.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések