Nem csak a gyerekek imádják a lágy, krémes, pihe-puha, mézes tésztából készülő tejszeletet. Otthon sem bonyolult elkészíteni.
Ha nagy rajongója vagy a Kinder tejszeletnek, ezt a sütit muszáj megsütnöd. A tésztája puha és omlós, a krém tejszínes, nagyon hasonlít az eredeti bolti édességre. Olvasztott csokival a tetején még finomabb. Tízóraira is csomagolhatsz belőle, és összejövetelekre is kiváló. Biztos, hogy senki nem tud neki ellenállni.
Hozzávalók:
👉 45 dkg liszt
👉 15 dkg porcukor
👉 6 dkg zsír
👉 2 evőkanál kakaópor
👉 2 db tojás
👉 2 evőkanál méz
👉 2 evőkanál tejföl
👉 1 kávéskanál szódabikarbóna
👉 15 dkg vaj
👉 5 dl tej
👉 3 evőkanál cukor
👉 2 dl habtejszín
👉 2 csomag tejszínes pudingpor
👉 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A lisztet szitáld át, és morzsold el a zsírral. Add hozzá a porcukrot, a szódabikarbónát, a kakaóport, a tojást, a folyékony mézet és a tejfölt. Gyúrd össze a tésztát, majd vedd ketté, és nyújtsd ki. Ne lepődj meg, a tészta eléggé ragacsos. A tepsi hátulján egyenként süsd meg a lapokat 180 fokon 10-10 perc alatt.
A krémhez a tejet keverd csomómentesre a pudingporral, add hozzá a cukrot és a lisztet. Főzz belőle sűrű krémet. Ha kihűl, robotgéppel keverd hozzá a vajat. A tejszínt verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a krémhez. Ezután töltsd a két lap közé, a tetejét kicsit nyomkodd rá, és tedd a hűtőbe néhány órára.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések