A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pasija feldarabolt holttestével a bőröndjében jött haza Budapestre egy magyar prosti


A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Szolnoki Törvényszék azon végzésének helybenhagyásra tett indítványt, amellyel a bíróság az előre kitervelten elkövetett emberöléssel vádolt jászladányi nő letartóztatását a vádemelést követően fenntartotta.


A vádirati tényállás szerint a jászladányi nő 2017 őszétől Bécsben együtt élt magyar barátjával, majd a szakításuk után prostitúcióból tartotta fenn magát. Ennek során ismerkedett meg egy tunéziai állampolgárságú férfivel, a későbbi sértettel, aki felajánlotta a nőnek, hogy lakjanak együtt, házasodjanak össze. A kapcsolat a férfi birtokló viselkedése miatt hamar megromlott, ezért a nő elhatározta, hogy helyreállítja kapcsolatát a korábbi magyar barátjával, a tunéziai férfit pedig – mivel tőle és a társaságától is félt – megöli.

2019. február 24-én hajnalban szórakozásból hazatérve a nő a kábítószer hatása alatt álló sértettet egy 12-14 cm pengéjű bicskával előbb a nyakának bal oldalán, majd dulakodás közben testszerte megszúrta, megvágta, végül elmetszette a sértett nyakát. A sértett e bántalmazás következtében rövid idő alatt életét vesztette.

A nő a sértett ruházatában tartott készpénzt eltulajdonította, majd a holttestet feldarabolta, a testrészeket több bőröndbe rejtette, azokkal Budapestre utazott és a holttest maradványaitól anyja segítségével olyan módon szabadult meg, hogy azokat sósavval leöntötte.

A Szolnoki Törvényszék az ügyészség indítványával egyezően a vádlott letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának a kihirdetéséig fenntartotta, a végzés ellen az elkövető és a védője jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság helytállóan jutott arra a következtetésre, hogy a korábban életvitelszerűen külföldön tartózkodó, megélhetését biztosító rendszeres jövedelemmel nem rendelkező nő szabadlábra helyezése esetén megszökne, elrejtőzne, ezért indokolt a letartóztatásának fenntartása, melyre tekintettel a Szolnoki Törvényszék végzésének helybenhagyását indítványozta.

A fellebbezésekről másodfokon a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések