A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem kerülhet szabadlábra az a férfi, aki megkéselt tavaly februárban egy franciát Budapesten


Meghosszabbította a bíróság annak a brit-amerikai-magyar állampolgárnak a letartóztatását, aki tavaly februárban megkéselt egy francia férfit Budapesten.


Ibolya Tibor fővárosi főügyész az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében felidézte: az elkövetéskor 26 éves brit-amerikai-magyar állampolgárságú gyanúsított 2020. február 8-án, a kora reggeli órákban Budapest V. kerületében, a Ferenczy István utcában - minden előzmény nélkül - egy késsel mellkason szúrt egy francia férfit, aki helyszínen életét vesztette.

A már egy éve, 2020. február 11. óta letartóztatásban lévő gyanúsítottal szemben a Fővárosi Főügyészség - a legutóbb 2021. február 11-ig meghosszabbított - kényszerintézkedés további meghosszabbítását indítványozta. A főügyészség álláspontja szerint ugyanis továbbra is kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedéssel lehet kizárni a szökés, elrejtőzés, valamint az esetleges újabb szándékos bűncselekmény elkövetésének veszélyét.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája ezzel egyetértett, és a gyanúsított letartóztatását további két hónappal, április 11-ig meghosszabbította.

A végzés a védői fellebbezés miatt nem jogerős - írta a főügyész.

A Fővárosi Törvényszék korábbi közleményében azt írta: a férfi büntetlen előéletű, azonban a vallomása, a nyomozás adatai, valamint a cselekmény céltalan jellege és előzménynélkülisége alapján feltehető, hogy a férfi indokolatlan agressziója mögött kóros elmeállapot állhat fenn. A férfi - elmondása szerint - bipoláris zavarban szenved és az Egyesült Államokban alkoholfüggősége miatt kezelik.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések