A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem biztos, hogy nyár végéig elérhetjük a nyájimmunitást


Az Egyesült Államok elnöke szerint rendkívül hosszú út áll még az emberiség előtt vakcináció terén, bár az oltási folyamatok egyelőre megfelelő tempóban haladnak.


Joe Biden a Super Bowl előtt adott egy interjút a CBS televízós csatornának, amelyben elmondta, a nyár végéig kitűzött immunizációs cél már csak a legoptimistábbak elképzelései között szerepel – írta a CNBC hírportál.

A válasz Norah O’Donnell újságíró kérdésére érkezett, aki felvetette, hogy ha naponta 1,3 millió adag védőoltást adnak be az embereknek, azzal legalább egy évig szükséges folytatni a vakcinációt, ha el szeretnék érni a nyájimmunitást.

A Fehér Ház a Joe Biden beiktatása utáni első száz napban legalább 100 millió dózis vakcinát szeretne beadni, a jelenlegi ütem azonban ennél jóval gyorsabb, így könnyen lehet, hogy hamarosan 1,5 millió adagra növelhetik a napi oltásmennyiséget.

Biden óvatos kijelentései párhuzamban állnak a tudósok és epidemiológusok, illetve egészségügyben jártas szakértők véleményével, akik szerint a normális élethez való visszatéréshez türelemre és szolidaritásra van szükség. Donald Trump ex-elnök korábban azt bizonygatta, hogy a pandémia hamarosan véget érhet, ehhez azonban még rengeteg munkát el kell végezni.

Dr. Anthony Fauci, az USA vezető járványügyi szakembere arról beszélt, a lakosság legalább 75 százalékát be kell oltani, ha valóban meg szeretnék valósítani a nyájimmunitást az országban – ha mindez így történik majd, ősszel feloldhatják a korlátozásokat.

Biden az interjú során elárulta, új módszereket keresnek az amerikaiak minél gyorsabb beoltásához, egyúttal felkérte az NFL csapatait, hogy alakítsák át stadionjaikat oltási központokká.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések