A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nápolyi mentősöket fenyegetett meg a maffia, amiért a területükön szirénáztak


Feljelentést tett a rendőrségen a Senki Sem Érhet Hippokratészhez (NTH) nevű, egészségügyi dolgozók érdekvédelmét ellátó szervezet, miután Nápolyban két mentőst fegyveresek fenyegettek meg, amiért használták a szirénát.


A rendőrség által kiadott riport szerint a nápolyi maffia úgy döntött, hogy a város egy részében a mentőautóknak tilos szirénázniuk, a hétvégén ennek a „szabálynak” nyomatékot is adtak.

Vasárnap ugyanis este 8 körül Montesanto városrészben egy mentőautót két fegyveres motoros fogott közre, akik elkezdték ütni az autó oldalát, amikor pedig az megállt, rárivalltak: „Nem érted, hogy errefelé nem szabad szirénázni? Kapcsold ki őket, vagy lelövünk” – szólt a parancs, amit az NTH Facebook-bejegyzése alapján némi nyomdafestéket nem tűrő mondat követett.

Az ijedt mentős azonnal szólt a rendőröknek, akiknek a kiérkezéséig el sem tudtak indulni, mivel a motorosok folyamatosan járőröztek a területen, végül a rendőrök kíséretével tudtak kijutni onnan, írja a La Repubblica.

Nem Montesanto az egyetlen kerület Nápolyban, még három olyan területről tudni, ahol a Camorra betartatja a saját szabályait. A kormányzó Öt Csillag Mozgalom politikusa, Alessandro Amitrano is megnyilatkozott az ügyben:

„Az NTH által megfogalmazott panasz nagyon súlyos és egy újabb drámai tanúsága annak, hogy a Camorra elleni harcot teljes prioritásnak kell venni.”

A politikus arra kérte az egészségügyi és belügyminisztereket, hogy avatkozzanak be, hogy megvédjék a 118-as mentőállomás dolgozóit, illetve, hogy konkrét és kézzelfogható lépésekkel akadályozzák meg a hasonló helyzetek kialakulását:

A mentősök megfenyegetése és túszul ejtése egy eddig példa nélküli eset. Az állam nem tolerálhatja a külön törvények alapján működő zónákat, teljes körű mozgósításra van szükség a város jövöjét fenyegető csapás ellen.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések