A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Müller Cecília: még nem azonosították hazánkban a koronavírus-mutációkat


Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos szokásosan a sajtó által feltett kérdésekre válaszolt.


Arra a kérdésre, hogy mennyire sikerült kiismerni a vírust, Müller elmondta, a tapasztalatok azok, hogy a vírus maga rendkívül változékony, de azt, hogy még mi minden arcát fogja mutatni, még a virológusok sem tudják.

Az országos tisztifőorvos hozzátette, a vírusok elég nagy százaléka hasonlóan viselkedik, és bár sok mindent tudnak róla, a legtöbb ismeret felfedezése még hátravan. Müller kiemelte, Magyarországon még nem azonosították a brazil és dél-afrikai koronavírustörzset, de elképzelhető, hogy már itt van.

A rémhírkeltőkkel kapcsolatban Müller elmondta, a rendőrség folyamatosan monitorozza az internetet, hiszen sok bejelentés érkezik. Ezeket a bejelentéseket megvizsgálják, és ha bűncselekménnyel állnak szemben, akkor elkezdik a nyomozásokat.

A tisztifőorvos hangsúlyozta, továbbra is a háziorvos dönti el, kit hív be, azonban akinek panaszai vannak az egészségével kapcsolatban, annak előre kell jeleznie őket, így dönthetnek a vakcina későbbi beadásáról. A háziorvosok a Moderna készítményét kapják, melynek egyetlen fiolájában 10 ember oltására megfelelő adag van.

A második oltásra félretett oltások kapcsán Müller közölte, szinte azonnali reakciót és döntéseket kíván a helyzet a munkacsoporttól. Ahhoz, hogy egy teljes idősotthon oltva legyen, a tisztifőorvos szerint adott esetben második körre félretett oltásokhoz is hozzá lehet nyúlni, és ez nem fogja veszélyeztetni a második oltást.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések