A méz és a mustár tökéletesen illik egymáshoz. A csirkecombot is érdemes a sós-édes pácban sütni.
A mézes-mustáros csirke tökéletes munka után, de akár családi ebéd főszereplője is lehet. A combot sokan szeretik, a különféle pácok pedig jól mennek hozzá, így ez az édes, sós keverék is. A pácnak köszönhetően a hús kisebb eséllyel szárad ki. A saláta, a rizs vagy a krumpli bármilyen formában tökéletes hozzá.
Hozzávalók:
👉 8 db alsó csirkecomb👉 3 evőkanál méz
👉 1 teáskanál mustár
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál olaj
👉 1 ág rozmaring
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A mézet keverd össze a mustárral, az olajjal és a zúzott fokhagymával. A húst tisztítsd meg, majd fűszerezd sóval, borssal, és kend be a mézes keverékkel. Ügyelj, hogy mindenhol befedje a csirkét. Rendezd a combokat zsiradékkal kikent tepsibe, és önts alá kevés vizet.Fóliázd le, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 40 percig. Amikor a hús már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd még 10-15 percig. Tálaláskor rozmaringgal is megszórhatod.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések