A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megadóztathatják azokat a cégeket Nagy-Britanniában, amelyek profitáltak a járványból


Egy kiszivárgott emailváltásból kiderült, hogy Nagy-Britanniában plusz adót vethetnek ki azokra a vállalatokra, amelyek hatalmasat profitáltak a koronavírus-járvány járvány – tudósított a The Sunday Times jelentése alapján a The Telegraph.


Az emailekből kiderült, hogy az brit államkincstár arra kérte a vállalatok vezetőit, elemezzék a „kockázatokat és előnyöket" egy esetleges online forgalmi adóra vonatkozóan. Ez az adónem azzal a céllal kerülhet bevezetésre, hogy csökkentsék az államháztartásban a járvány ideje alatt bekövetkezett jelentős károkat.

Mint a brit lap is írja, várhatóan egyszeri adókivetésre lenne szó, amely legfőképp az e-kereskedelmi óriásokat, mint az Amazon és Asos, és az futárcégeket, mint az Ocado, Just Eat és Deliveroo érintené, valamint a bevásárlóközpontokat.

A The Sunday Times arról értesült, hogy a kormány az úgynevezett „túlzott profitokra" is kivethet különadót, melyben szintén elsősorban az Amazon lehet érintett, amelynek csak Nagy-Britanniában 51 százalékkal, 19.5 milliárd fontra nőtt a bevétele egyetlen év alatt.

A lap állítása szerint az államkincstár várhatóan ebben a hónapban hívja össze a legnagyobb tech cégek, kereskedők és egyéb üzletek képviselőit, hogy megvitassák a javaslatot, valamint egy brit kereskedelmi szakszervezetet is felkértek arra, hogy elemezzék a különadók potenciális „makroökonómiai és fogyasztói hatásait".

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések