Az Újpest otthon 1-0-ra legyőzte a sereghajtó Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának nyitómérkőzésén, pénteken.


OTP Bank Liga, 21. forduló:

Újpest FC-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Bogár

gólszerző: Mitrovic (60.)
sárga lap: Tallo (49., 92.), Csongvai (54.), Szakály P. (87.), illetve Iszlai (15.)
piros lap: Tallo (92.)

Újpest:
Banai - Pauljevic, Kastrati, Ristevski, Antonov - Csongvai, Onovo - Simon (Beridze, 64.), Mitrovic (Szakály P., 82.), Stieber Z. (Katona, 82.) - Tallo

Diósgyőr:
Malenica - Milovic, Hegedűs, Soldo - Grgic (Suljic, 72.), Sesztakov, Iszlai (Grozav, 72.), Márkvárt, Marin - Vanecek (Ivanovski, a szünetben), Drazic

A ritmustalan első félidőben mindkét oldalon sok volt az átadási hiba, így a kapuk nem forogtak közvetlen veszélyben. A vendégek egy-két periódusban percekre magukhoz ragadták ugyan a kezdeményezést, de helyzetig már nem jutottak. Az óvatos Újpest erejéből pedig annyira futotta csupán, hogy a 30. perc tájékán rövid időre beszorította ellenfelét, és gyors egymás után három lehetőség is adódott a hazai játékosok előtt.

A szünet után nagyobb ritmusra váltottak a csapatok, és a vendégek kerültek ugyan közelebb ellenfelük kapujához, a vezetést mégis a hazaiak szerezték meg: a 60. percben formás akció végén Mitrovic talált be. Gólja után támadásban maradt az Újpest, a diósgyőriek csak a hajrára rendezték soraikat. Akkor azonban hiába támadtak többet, és alakítottak ki gólhelyzetet, képtelenek voltak egyenlíteni. A 92. percben Tallo kapott második sárga lapot túl lassú cseréje miatt, így kiállították.

Az UTE a bajnoki idényben 11. hazai fellépésén negyedszer tudott nyerni, 2021-ben a két kiadós vereség után először. A DVTK 11. idegenbeli fellépésén egy győzelem mellett tizedszer szenvedett vereséget.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek