A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koppannak az influenszerek, ugyanis bezárnak a bárok és a szórakozóhelyek Dubajban


A Metro értesülései szerint brit influenszerek lepték el Dubajt decemberben és januárban, többen arra hivatkoztak, hogy létfontosságú munkavállalóként érkeznek városba.


A gyorsan emelkedő koronavírus-fertőzöttek száma azonban arra kényszerítette az Egyesült Királyság kormányát, hogy utazási tiltólistára vegye az Egyesült Arab Emírséget. Hiba volt azonban a brit beutazási korlátozásokon gúnyolódniuk az influenszereknek, Dubaj városa szigorú intézkedéseket vezetett be, hogy megfékezzék a Covid terjedését – zárva maradnak a bárok és pubok, az éttermek és kávézók rövidebb ideig tarthatnak nyitva és a mozikra, plázákra is új szabályok vonatkoznak.

A dubaji sajtóiroda szerint a korlátozások az elővigyázatossági intézkedések megszegésének köszönhetők, és mind az ország lakosságának, mind a turisták biztonságának és egészségének megőrzése érdekében van szükség a szigorításokra.

Az országban 17 napja folyamatosan rekordot dönt a koronavírus-fertőzések száma, hiába állította Dubaj januárban, hogy képesek kordában tartani a helyzetet.

A város egyébként egészen Szilveszterig sikeresen kezelte a járványt, stabil és kiszámítható volt a fertőzések száma. A Dubajból posztoló influenszereket kemény kritikák érték a médiában, főleg arra hivatkozva, hogy míg ők a napsütötte városban élik pazar életüket, az Egyesült Királyság márciusig kénytelen meghosszabbítani a kijárási korlátozásokat.

Több ismert médiaszemélyiségnek sikerült még az utazási tiltások életbe lépése előtt elcsípni az utolsó repülőket és hazautazni, de van, aki továbbra is arról posztol hotelszobája kilátásáról készült képekkel, „igazán sajnálatos, hogy kénytelen Dubajban maradni”.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések