A legkegyetlenebb thrillerekbe illő jeleneteket kellett átélnie a három- és ötéves árva testvérpárnak Zircen a nevelőszülőknél, ahova helyezték őket.


Kiskorú veszélyeztetése és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy nevelőszülő és férje ellen, akiknek nevelési módszerei között a gondozásukban élő testvérpár kukoricán és küszöbön térdepeltetése is szerepelt - írja a Veszprém Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a kislány és bátyja 2018 nyarán három, illetve ötévesen került az egyik Zirc környéki faluban élő, hivatásos nevelőszülőként foglalkoztatott nőhöz és férjéhez.

A házaspár a nevelés eszközeként több alkalommal tettleg bántalmazta a gyermekeket, így az 56 éves férfi többször a földre fektette és nadrágszíjjal, zsinórral verte őket, de előfordult, hogy kukoricán vagy a küszöbön kellett térdepelniük. 48 éves felesége is nemegyszer bántalmazta a testvéreket, amikor sarokban állás közben a hátukat, feneküket ütötte.

A pár részéről ezen túl az érzelmi, lelki bántalmazás is mindennapos fegyelmezési eszköz volt, amikor azzal fenyegették a kicsiket, hogy „kiverik belőlük az ördögöt”, vagy a „rókalyukhoz kiviszik őket”.

Amikor az illetékes hatóságok előtt felmerült, hogy a pár bántalmazza a rájuk bízott gyermekeket, elrendelték a pszichológiai vizsgálatukat, ám a nevelőszülők azon csak többszöri halogatás után jelentek meg, és tiltakoztak a vizsgálat ellen. A férfi azzal zsarolta a gyermekeket, hogy a „hazugságuknak” következménye lesz, és megtiltotta nekik, hogy egymással játszanak.

A gyermekeket végül az illetékes kormányhivatal 2019 októberében másik nevelőszülőnél helyezte el.

Az ügyészség a vádiratában a pár ellen börtönbüntetés kiszabására és a kiskorúak nevelésével, felügyeletével, gondozásával összefüggő bármely foglalkozástól való végleges eltiltásra tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek