A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kína jóváhagyja a Sinovac vakcináját lakossági felhasználásra


A kínai gyógyszerügyi hatóságok szombati közleménye alapján feltételes jóváhagyással engedélyezik a Sinovac gyártó CoronaVac elnevezésű oltóanyagát.


A vakcina már bevezetésre került olyan csoportok számára, melynek tagjai a legveszélyeztetettebbek, tehát a legnagyobb eséllyel vannak kitéve a koronavírus-fertőzésnek, a szombati jóváhagyás pedig most lehetővé teszi a vakcina alkalmazását a lakosság többi tagjának számára is.

A feltételes jóváhagyás elősegíti a sürgősségi gyógyszerek piacra kerülését azokban az esetekben, mikor a klinikai vizsgálatok még nem felelnek meg az előírásoknak, azonban az eredmények azt mutatják, hogy a terápia hatékonynak bizonyul.

Az oltóanyag jóváhagyása számos belföldi és tengerentúli kísérlet után következett be, többek közt Brazíliában és Törökországban, bár a Sinovac közleménye alapján "a hatékonyság és a biztonságos használat eredményei még megerősítésre várnak".

A Sinovac oltóanyagának feltételes jóváhagyása azután következett be, hogy a Sinopharm kínai gyógyszergyár a mostanihoz hasonló feltételes zöld utat kapott arra, hogy vakcináját forgalomba hozza – írja a France 24.

A Sinovac szerint a brazil vizsgálatok során megközelítőlegesen 50 százalékos hatékonyságot mutattak ki a koronavírus-fertőzés megelőzésében, az orvosi beavatkozást igénylő esetekben pedig közel 80 százalékos hatékonyságot jegyeztek a kutatók.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések