A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Két ember került börtönbe, mert nem tartotta be a járványügyi szabályokat


1,3 milliárd bírságot osztottak ki tavaly a járványvédelmi szabályokat megszegőknek és két ember börtönbe is került.


A pénzbírság összege átlagosan 85 ezer forint volt, a helyszíni bírság pedig átlagban 26-27 ezer forintot kóstál.

Az operatív törzs tájékoztatóin rendszeresen elmondják, hogy hány szabálysértőt fogtak, és a koronavirus.gov.hu-n is található egy összesített statisztika arról, hogy eddig 35 065-en szegték meg a kijárási tilalmat, 5346-an a hatósági karantént, 23 782-en a maszkviselési szabályokat, 11 260-an az utazási korlátozásokat, 598-an az üzletek nyitvatartási szabályait valamint a rendőröknek 236-szor kellett intézkedniük üzletekkel, vendéglátóhelyekkel szemben.

Az összesítésben az is látható, hogy a rendőrség hányszor figyelmeztetett, tett feljelentést, vagy éppen hányszor bírságolt. Utóbbi összegéről többször kérdeztünk az operatív törzstől, de sem a tájékoztatón nem olvasták fel soha a bírságok összegéről szóló kérdéseket, sem írásban nem kaptunk választ.

A Bűnügyi Statisztikai Rendszerbe viszont csendben felkerült egy összesítés a tavalyi évre vonatkozóan a szabálysértésekről, és ha minden nem is, de egy összesítés kiderül belőle.

Ketten 10-10 napra börtönbe is kerültek a járványvédelmi szabályok megsértése miatt.


Az egyikük a másfél méteres távolságot nem tartotta valahol (vagy maszk nem volt rajta, a  rendelet szerint ez is lehet, és ez a valószínűbb) a statisztika szerint, a másikuk pedig a kijárási tilalmat szegte meg. Feltehetően a pénzbírság helyett választották a börtönt: 5000 Ft/nap alapján váltják jelenleg a pénzbírságot elzárásra, azaz mindketten 50 ezres bírságot kaphattak.

Közmunkára egyetlen szabályszegőt ítéltek: 72 óra munkával fizetett a szabályszegéséért.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések