A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Húsz embert akart átcsempészni a magyar határon egy férfi, a rendőrség elfogta


A Bács-Kiskun megyei nyomozók letartóztattak egy észt állampolgárt, aki húsz határsértőt szeretett volna Nyugat-Európába szállítani Magyarországon keresztül.


A Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2021. február 4-én 9 óra 54 perckor Bácsalmás térségében igazoltatták egy áruszállító jármű sofőrjét, aki az út szélén várakozott. Az intézkedés során kiderült, hogy az észt állampolgár illegális migránsokra várt, akiket Nyugat-Európába akart csempészni – írta a Police.hu.

A környéken végzett terepkutatás során a rendőrök a szállításra váró külföldieket megtalálták és feltartóztatták. A 20 határsértő szír, eritreai és líbiai állampolgárnak vallotta magát, de sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásnak jogszerűségét nem tudta igazolni.

Az észt férfit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A határsértőket – meghallgatásukat követően – visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések