A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A magyar rendőrök egyharmada oltatná csak be magát


A lakossághoz hasonlóan az egyenruhások körében sem túlságosan magas az oltási hajlandóság.


A Népszava értesülései alapján hamarosan több mint 120 ezer rendvédelmi dolgozó kaphatja meg a koronavírus elleni védőoltást, azonban sem az oltás várható helyéről, sem a vakcina típusáról nem értesítették őket.

A lap munkatársai megkeresték a rendőrséget, a honvédelmi minisztériumot, a büntetés-végrehajtást, a katasztrófavédelmet és a NAV-ot is, választ viszont csak a pénzügyi tárca alá tartozó Nemzeti Adó- és Vámhivataltól érkezett, ám onnan is csupán annyi, hogy türelmet kérnek.

A Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) szerint a hazai 50 ezres állomány mintegy harmada oltatná be magát a január végén megkezdett igényfelmérés alapján.

Az FRSZ főtitkár helyettese, Dávid Tibor elmondta, nagy a bizonytalanság, ugyanis nem tudja senki sem, pontosan melyik gyártó vakcináját kapják majd meg.

Abban reménykednek, hogy nem egyfajta védőoltást erőltetnek rá a dolgozókra, illetve hogy egy változat elutasítása még nem jelent kizárást a programból.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke, Salamon Lajos főként az információhiánynak tudja be, hogy a tűzoltóknak is mindössze 20-30 százaléka igényelné a vakcinát.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések