A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hivatalosan is bejelentették, hogy Debrecenben keddtől a járványidőszak idején is nyílik számos kiállítás

 


A járványidőszak idején számos kirakatkiállítással várják az érdeklődőket Debrecenben.


A Kölcsey központ Hunyadi utca felőli kirakatában például keddtől március 1-ig a Maszkok ideje – velencei álom című kiállítás látható, amely Nemes Károlynak, a velencei álarcok mesterének legújabb, saját készítésű alkotásait tárja a közönség elé.

Bízom benne, hogy (…) felkeltem az érdeklődést nemcsak az álarcok, hanem a velencei karnevál misztikuma iránt


– ajánlotta a munkáit az érdeklődők figyelmébe Nemes Károly. Debrecen főutcája, a Piac utca több kirakata is tárlatokkal várja a következő napokban és hetekben az érdeklődőket.

Sztojánovits Andrea Fészek című interaktív fényinstallációja Álmos Gergely hangkompozíciójával kiegészülve, a kiterjesztett valóság médiumát használva mutatkozik be, a járókelők saját mobiltelefonján is megjeleníthető tartalommal.

Kovács Ivó Searchlight installációja pedig fényvisszaverő tükrökkel alakítja át az egykor pékségként üzemelő Piac utca 67. szám alatt található utcafrontos ingatlan kirakatát. A Tavaszünnep kirakatkiállítás pedig a kínai holdújévet idézi meg a tiencsini képzőművészeti akadémiához kötődő három generáció mintegy 39 művész alkotását bemutatva.

Árverések és kiállítások világszerte

A világjárvány ellenére sem állt le a művészeti élet 2021 elején. Nemrég az egyik legjobb állapotban lévő Botticelli-festményt árverezték el, az árverésen Rembrandt Ábrahám és az angyalok című bibliai témájú festményét is áruba bocsátották, amelyet utoljára 1848-ban Londonban árvereztek el. Szerencsére az európai művészeti élet sem áll le idén, ugyanis tavasszal egy nagy szabású Vermeer-kiállítást terveznek Drezdában, amelynek középpontjában a holland aranykor zsenijének egy közelmúltban restaurált festménye lesz.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések