A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hivatalos: a Szputnyik V oltóanyag hazánkban is alkalmazható


Az NNK által lefolytatott vizsgálat véget ért és megállapításra került, hogy az oroszok által kifejlesztett Szputnyik V vakcina biztonsággal alkalmazható hazánkban is, melyet Kásler Miklós is megerősített.


A hazánkban alkalmazott Pfizer/BioNTech, a Moderna, valamint az AstraZenca által kifejlesztett vakcinák mellett mostantól az orosz Szputnyik V oltóanyag is biztonsággal alkalmazható, ugyanis megkapta a Nemzeti Népegészségügyi Központ engedélyét a hatósági vizsgálatokat követően.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is megerősítette a hírt, miszerint a Szputnyik V oltóanyag biztonságosan és hatékonyan alkalmazható hazánkban, ugyanis megállapításra került, hogy a vakcina gyógyszerminőségi szempontból a gyártói specifikációnak megfelelt, immunbiológiai szempontból pedig a készítmény embereken alkalmazható.



Ezzel az engedéllyel hazánkban már négy vakcina alkalmazható a koronavírus-járvány leküzdésére, így remélhetőleg egyre gyorsabb ütemben leszünk képesek megküzdeni a fertőzéssel. Magyarország számára az első adag vakcinaszállítmány tavaly december 26-án érkezett meg a Pfizer jóvoltából, ezt követte január 12-én a Moderna hasonló fejlesztésű vakcinája, majd január 20-án az AstraZeneca oltóanyaga.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések