A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hagymás tepsis tarja velesült krumplival: a páctól lesz igazán finom


A hagymás tarja a legegyszerűbb tepsis húsok egyike. Érdemes már a sütés előtti napon bepácolni.


A tarját könnyű fantasztikusan omlósra sütni. A siker egyik titka a pác, amiben ezúttal a mustár és a fokhagyma a meghatározó. Tedd mellé a krumplit is, átveszi a fűszerek ízét, zamatát, ráadásul a köretkészítést is letudod. A tetejére kerülő hagyma még izgalmasabbá teszi a húst.

Hozzávalók:

👉 6 szelet tarja
👉 80 dkg krumpli
👉 2 fej vöröshagyma
👉 1 evőkanál mustár
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 0.5 dl olaj
👉 só
👉 bors
👉 snidling

Elkészítés:

Ha szükséges, a tarját szeleteld fel, és sózd be. Az olajat öntsd egy tálba, add hozzá a mustárt, a borsot, a préselt fokhagymát. Tedd bele a hússzeleteket úgy, hogy mindenhol fedje a keverék. Zárd le, és rakd a hűtőbe legalább négy órára, de még jobb, ha egy éjszakán át hagyod a páclében.

Sütés előtt a krumplit pucold meg, és vágd fel tetszés szerint. Arra figyelj, hogy nagyjából egyforma darabok legyenek. Rendezd egy tepsibe vagy tűzálló tálba, rakd rá a húst, és öntsd rá a maradék páclét. A tetejére mehet a felkarikázott hagyma fele, és fóliázd le. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 40 percig, majd vedd le a fóliát, és úgy is süsd 20-30 percig. Tálaláskor még a maradék vöröshagymát is ráteheted, és megszórhatod snidlinggel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések