A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fontos magyar döntés a Szputnyik-vakcina alkalmazásáról


Egy sor fontos információ hangzott ma el az operatív törzs tájékoztatóján, köztük az is, hogy a Szputnyik-V vakcinával egyelőre nem oltják itthon a krónikus betegségben szenvedőket.

Müller Cecília tisztifőorvos beszélt az orosz Szputnyik-V vakcináról is az operatív törzs tájékoztatóján, amely szintén vektorvakcina, két oltásból áll. Megvizsgálták az országba először beérkező tételeket ebből, és valamennyi paraméter vonatkozásában megfelelőnek találták - mondta.

Kitér arra is, hogy a gyártó leírása szerint a vakcinát bizonyos krónikus betegségben szenvedők esetében azt csak kellő óvatossággal szabad beadni.

Az oltási bizottság ezért úgy döntött, hogy ezeket a krónikus betegségeket egyelőre kihagyják, tehát az ebben szenvedők egyelőre nem kapnak orosz vakcinát itthon.


Hozzáteszi, hogy az orosz vakcina esetében sincs egyébként megkötés életkorra és másra, de inkább a biztonságra törekednek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések