A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fontos bejelentés: hatásos a Pfizer oltóanyaga a brit és a dél-afrikai variánsokkal szemben


Laboratóriumi vizsgálatok szerint hatásos a Pfizer-BioNTech védőoltása a brit és a dél-afrikai koronavírus-variánsokkal szemben.


Az Oe24 értesülései szerint a gyártó a vizsgálati eredményeket tartalmazó tanulmányt a Nature Medicine-ben tette közé. A laboratóriumi kutatások alapján elmondható, hogy 20, a Pfizer-BioNTech vakcinájával beoltott személy szervezete hatásosan lépett fel a brit és dél-afrikai koronavírus-variánsokkal szemben.

A szakfolyóiratban most megjelent tanulmányt azóta külső szakértők is ellenőrizték, de kiderült, több klinikai vizsgálatra van szükség ahhoz, hogy biztosan megállapítható legyen az oltóanyag vírusvariánsokkal szembeni hatékonyságának mértéke.

Az újból és újból mutálódó vírus elleni hatékony fellépés érdekében szükséges a vakcinák folyamatos fejlesztése, erre a legtöbb oltóanyag-gyártó vállalat korábbi nyilatkozataik alapján fel van készülve és megkezdték a kutatói munkákat.

Ausztriában ma enyhültek a koronavírus elleni korlátozások, a szakértők azonban attól tartanak, hogy a gyorsabban fertőző brit és dél-afrikai-variánsok megjelenése miatt ez visszafelé sülhet el az országban.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések