A gyümölcsleves csodás finomság, amit nem lehet megunni, mert az íze mindig attól függ, hogy milyen gyümölcsből készítjük. Ebben a csodás levesben most három féle gyümölcs került, de készülhet több fajtából is. Jó hidegen elképesztően finom, de mi általában nem is tudjuk kivárni, amíg teljesen kihűl, így már langyosan megkóstoljuk. A cukor mennyisége és a fűszerezés ízlés kérdése.


Hozzávalók:

👉 gyümölcs tetszés szerin,
👉 vanília,
👉 fahéj,
👉 cukor,
👉 só,
👉 1 csomag vaníliás pudingpor,
👉 kevés tej,
👉 350 g tejföl.

Elkészítés:

Sokféleképpen készítik, én így: Felteszem a vizet főni, kb. 3 litert, bele fahéj, cukor, vanília, pici só ízlés szerint! Amíg felfő megpucolom a gyümölcsöt, lehet őket variálni, csak arra vigyázz nem egyszerre főnek meg!

Ebben az esetben először az almát tettem bele a már forró vízbe, majd a barackot, és a szilvát csak akkor amikor a habarás már benne volt a levesben, mert rögtön szétfő!

Habarás: 1 cs. vaníliás pudingport csomómentesre keverek egy kis hideg tejjel, majd egy 350 gr-os tejfölt elkeverek benne. Ami fontos, hogy a forró léből tegyél a habarásba pár szedőkanállal, és csak úgy öntsd rá a levesre a habarást. Így szép sima lesz a lé!