A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Félmillió doboz cigarettát csempésző férfi ellen indult eljárás Szegeden


Eljárás indult egy román férfi ellen, aki csaknem félmillió doboz cigarettát próbált meg hazájába csempészni, az ügyészség indítványozta letartoztatását - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.


Szanka Ferenc közölte, a kamionsofőrt különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével gyanúsítják.

A férfi vezette kamiont a pénzügyőrök hétfő délután az M43-as autópálya Nagylakhoz közeli szakaszán ellenőrizték. A gyanúsított a fuvarokmányok szerint higiéniai termékeket szállított, a raktérben azonban kizárólag adózatlan, zárjegy nélküli cigarettát találtak.

Az áru kiskereskedelmi értéke csaknem 750 millió forint, a szállítmányt mintegy 566 millió forint jövedéki és általános forgalmi adó terheli.

A főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását egy hónapra - tudatta a csoportvezető ügyész.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések