A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felfüggesztett fogházra ítélték a volt élettársát zaklató férfit


A törökszentmiklósi férfi 2019. márciusa és 2020. áprilisa között több mint félezer obszcén, trágár hangvételű üzenetet küldött volt élettársa telefonjára.


A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak az ötvenes éveiben járó, büntetett előéletű törökszentmiklósi férfinak a büntetőügye, aki 2019. márciusa és 2020. áprilisa között több mint félezer obszcén, trágár hangvételű üzenetet küldött volt élettársa telefonjára, és hónapokon át, rendszeresen az esti, éjszakai órákban hívogatta az asszonyt, annak ellenére, hogy tudta, nem szeretné vele felvenni a kapcsolatot – adta hírül a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint bűncselekményt, zaklatást követ el, aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, és vétség miatt 1 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A törvény szigorúbban, 3 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni azt, aki a zaklatást, ahogyan jelen esetben is történt, a volt élettársa sérelmére követi el.

Az ügyben 2020. július 8-án emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság egy előkészítő ülést és egy tárgyalást tartott az ügyben. Utóbbin, 2020. november 9-én ítéletet hozott. A férfit volt élettársa sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt 1 év – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte, a próbaidő tartamára a vádlott pártfogó felügyeletét rendelte el, és a vádlott számára előírta, hogy tartsa távol magát a sértettől, annak lakásától, illetőleg munkahelyétől.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A Szolnoki Törvényszék 2021. február 5-én meghozott másodfokú határozatában az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések