A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ennyi idősen még senki sem evezte át az Atlanti-óceánt


Egy 70 éves férfi több mint 700 000 fontot gyűjtött össze demencia-kutatásra azzal, hogy egy verseny résztvevőjeként 3000 mérföldet evezett az Atlanti-óceánon, ezzel megdöntve az eddigi világcsúcsot.

Frank Rothwell december 12-én indult a Kanári-szigetekről a Never Too Old becenevű hajóval, és szombaton eljutott a Karib tengeren található Antiguára.

A 70 éves férfi elmondása szerint a célvonal átlépése "teljesen eufórikus pillanatot" okozott neki, hiszen a nemes cél mellett ezen kihívás teljesítésével tisztelgett sógora előtt is, aki egy hasonló út során 62 éves korában halt meg Alzheimer-kórban.

Miközben eveztem, rengeteg szívszorító üzenetet kaptam olyan emberektől, akiknek hasonló tapasztalataik vannak, mint nekem sógorommal, Rogerrel, szóval abban reménykedem, hogy más családoknak is tudtam ezzel segíteni - mondta Frank.


Áprilisban a Guinness-világrekordok és az Ocean Rowing Society megerősítette, hogy a Leicestershire-ből érkező 72 éves Graham Walters a legidősebb ember, aki az Atlanti-óceán felett szólózott, annak ellenére, hogy az utolsó mérföldeket partra vonták.

70 éves korában Mr. Rothwell a legidősebb ember, aki teljesítette a Talisker Whisky Atlantic Challenge-et.

Mr. Rothwell a Valentin-napot megelőzően érte el Antiguát, ahol hosszú idő után újra találkozott 50 éves feleségével, Judittal.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések