Emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki 2019. október 14-én éjfél után felgyújtott egy tiszakécskei munkásszállót, mert meg akarta gyilkolni a bent alvó tulajdonost.


Az ügyészség vádirata szerint a többszörösen büntetett előéletű vádlott 2019 szeptemberétől egy tiszakécskei munkásszállón lakott. A szállóban lakott a vádlott barátnője, de az emeleten, külön lakrészben élt a szálló tulajdonosa is a családjával.

A vádlott kisebb munkákat is elvégzett a tulajdonos részére. A beszélgetéseik alapján azonban a vádlott azt gondolta, hogy a sértett bele akar szólni az életébe, ezért megharagudott rá. 2019 októberének első felében el is határozta, hogy megöli a sértettet úgy, hogy felgyújtja a szállót. A vádlott ehhez vett két flakon körömlakklemosó folyadékot, amiről tudta, hogy tűz- és robbanásveszélyes.

2019. október 13-án este a vádlott kikísérte a buszmegállóba a dolgozni induló barátnőjét, majd a szállóban összepakolta a dolgait. Miután a szállóvendégek elaludtak, éjfél után az egyik szobában az egyik flakon körömlakklemosót az ágyra öntötte, végigfolyatta a bejárati ajtóig, majd öngyújtóval meggyújtotta.

A vádlott a másik flakon tartalmát pedig a közös konyhában lévő étkező- és billiárdasztalra öntötte és meggyújtotta. Azt is tudta, hogy a konyhában van két PB gázpalack, amiket így akart felrobbantani. A vádlott – mielőtt még a körömlakklemosót szétöntötte volna – az emeleti folyosón lévő poroltó készülékeket is elrejtette, hogy megnehezítse a tűz oltását.

Ezután a vádlott – tudva azt, hogy az emeleti szobákban a sértetten kívül több más személy is alszik – elhagyta az épületet a holmijával együtt. A szobában a tűz elharapózott és átterjedt más szobák tetőszerkezetére, míg a konyhában a tűz elhamvadt.

A tűz áramkimaradást okozott, ami miatt az egyik lakó észrevette a tüzet, riasztotta a többi lakót és nekikezdtek az oltásnak. A telefonon értesített tűzoltók pedig gyorsan megfékezték a tűz tovaterjedését. Ha tüzet nem oltották volna el időben, úgy a terjedő lángok és füst miatt a szállóban alvó személyek meghalhattak volna, amivel a vádlott is tisztában volt. A vádlottat a rendőrök még aznap őrizetbe vették.

A letartóztatásban lévő, különös visszaesőnek minősülő férfit a főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember életét veszélyeztetve, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és közveszélyokozás bűntettével vádolja. A főügyészség a vádlottal szemben életfogytig tartó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek