A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezeket vizsgálják a TAJ-számunk alapján az oltási lista összeállításakor


Müller Cecília, országos tisztifőorvos tisztázta, hogy mi az, amit a TAJ-szám alapján megvizsgálnak, miközben összeállítják az oltási listát.


A lista egyre hosszabb is hosszabb, mivel folyamatosan növekszik az oltási kedv Magyarországon. Ebben segít az a tény is, hogy fokozatosan érkeznek a különböző márkájú és mennyiségű szállítmányok.

A regisztráció kapcsán is elhangzott egy fontos kérdés Müller felél, miután arról érdeklődtek, hogy a TAJ-szám alapján mit vizsgálnak, illetve megvizsgálják-e a regisztrált személy kortörténetét, hogy tudják, kit kell előresorolni.

Regisztráció után a TAJ-szám alapján megvizsgálják-e a regisztráló kortörténetét, hogy tudják, kit kell előresorolni? – hangzott el első kérdésként az operatív törzs keddi sajtóeseményén, amire az országos tisztifőorvos válaszolt.

„Igen, mind a két szempont vizsgálatra kerül, tehát az életkor, másrészt az egészségi állapot. Ha valaki krónikus megbetegedésben szenved, akkor nyilván a részére felírt gyógyszerek alapján is követhető az, hogy ő esetleg egy többszörösen veszélyeztetett, többféle krónikus betegségben szenvedő egyén.”

„Tehát mindkét szempont figyelembevételre kerül, amikor ezek a listák elkészülnek.” – pontosított Müller, aki ezúttal is határozottan válaszolt az aktuális kérdésre kedd kora délután, miközben megérkezett Magyarországra az első kisebb orosz vakcinaszállítmány az új szerződés alapján.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések