A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy taxisofőr látta kárát a szerelmesek civakodásának Debrecenben


Vádat emeltek egy külföldi hallgató ellen, amiért rátámadt a barátnőjét fuvarozó taxisra – derült ki a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményéből.


A Debreceni Járási Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy külföldi állampolgárságú férfi ellen.

A vádirat szerint a Debrecenben egyetemi tanulmányokat folytató, külföldi állampolgárságú, ittas állapotban lévő vádlott és barátnője 2020. július 1-jén hajnalban, 3 óra 30 perc körül az egyik debreceni bevásárlóközpont közelében lévő utcán tartózkodott, ahol szóváltás alakult ki közöttük. Emiatt a lány távozni akart a helyszínről, így odament egy közelben várakozó taxihoz és beült a bal oldali hátsó ülésre.

A vádlott meg akarta akadályozni, hogy a barátnője elmenjen, ezért megfogta a gépkocsi ajtaját és nem engedte, hogy azt a lány bezárja. Ezt látva a sofőr kiszállt az autóból és becsukta a bal hátsó ajtót. El akart indulni, ám a vádlott kinyitotta, majd nagy erővel becsapta a jármű bal hátsó ajtaját. A sértett ezért újra kiszállt a vezetőülésből és számon kérte a vádlottat, mire a férfi ököllel rátámadt.

A taxisőfor megpróbált elhajolni az ütés elől, így az a halántékát érte. Amikor a sértett ismét el akart indulni a járművel, az ittas és felindult állapotban lévő vádlott kinyitotta a taxi jobb oldali hátsó ajtaját, majd nagy erővel becsapta. A taxisofőr ekkor ismét kiszállt az autóból, ám észlelte, hogy a vádlott meg akarja őt rúgni, ezért felemelte a lábát és a rúgást végül a talpa hárította – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádlott magatartása következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérülést szenvedett.

A vádlott olyan kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy másokban, az utcán tartózkodókban megbotránkozást és riadalmat keltsen. A sértett a Debreceni Rendőrkapitányság előtt folyamatban volt nyomozás során magánindítványt terjesztett elő, kérte a vádlott büntetőjogi felelősségre vonását könnyű testi sértés vétsége miatt is.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések