A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy ország már kijelentette, hogy nem fogja beoltani a lakosságot koronavírus ellen


Újabb meghökkentő kijelentéssel sokkolta a világsajtót Tanzánia kormánya, amely most elmondta, nincs az országnak államilag kidolgozott oltási terve, és nem is fognak a jövőben egy ilyet megalkotni.


Tanzánia járványkezelése egy meglehetősen egyszerű koncepción alapult: május egy pontján gondoltak egyet, abbahagyták a hivatalos adatok rögzítését, majd kihirdették, hogy az ország vírusmentes. Erről bővebben is írtunk, ebben a cikkünkben.

John Magufuli kormánya pedig most egy újabb kijelentésekkel borzolta kedélyeket: előbb maga a miniszterelnök figyelmeztette a vezetés tagjait, hogy ne szerezzenek be a koronavírus-vakcinákból, mert azok árthatnak az embereknek – noha erre bizonyítékot nem szolgáltatott.

Most pedig az ország egészségügyi minisztere jelentette be, hogy az országnak nincs és nem is lesz oltási terve a koronavírusra vonatkozóan – idézte a BBC. A miniszter arra kérte Tanzánia lakosait, hogy tegyék meg a szükséges megelőző lépéseket, és használják a népi gyógyászat eszközeit, ha mégis megfertőződnek.

Tanzániában a koronavírus-járvány alatt gyakran érveltek a tradicionális gyógyszerek mellett, például a gőzterápia és a gyógynövényes italok mellett. Eközben a világ tudósai pedig a vakcinán dolgoztak, és már Európában, valamint Észak-Amerikában meg is kezdték a lakosság egyes rétegeinek oltását is.

Az egészségügyi miniszter a legutóbbi sajtótájékoztatóján egyébként a médiának is kiadott egy figyelmeztetést, hogy ne hozzanak le tudósítást „nem hivatalos információkról” a koronavírussal vagy más betegséggel összefüggésben.

Miközben Tanzánia a vírusszkepszis mellett behozta a közgondolkodásba a vakcinaszkepszist is, az afrikai országok nagyja továbbra is azzal küszködik, hogy egyáltalán valamennyi vakcinát tudjon kapni. A WHO erre hozta létre a Covax nevű programot, melynek útján a szegényebb országokba is el akarják juttatni az oltóanyagokat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések