A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy hét alatt százezrek kaphatják meg az oltást Magyarországon


275 ezer kínai, 52 ezer főnek elegendő Pfizer, 41,75 ezer AstraZeneca oltóanyag beadása mellett 25 ezer embernek a második oltása lesz esedékes ezen a héten.


A héten folytatódik az oltási kampány, 275 ezer kínai, 52 ezer főnek elegendő Pfizer, 41,75 ezer AstraZeneca oltóanyag beadása mellett 25 ezer embernek a második oltása lesz esedékes - derült ki az operatív törzs mai tájékoztatóján.

Ez azt jelenti, hogy a héten akár 800 ezerig emelkedhet a legalább az első oltáson átesők száma Magyarországon


Most először minden háziorvosnak jut a vakcinából, átlagosan 55 főt olthatnak a háziorvosok.

Hétfő este megérkezett a második orosz vakcinaszállítmány, ezt még az NNK-nak fel kell szabadítania. Ma érkezett Pfizer szállítmány is, 52 ezer darab, ezeket kórházi oltópontokra küldik, átlagosan 10 főt küldhetnek be a háziorvosok. Emellett 4175 praxis kapott Astrazeneca oltóanyagot.

Összefoglalva:

👉 275 ezer kínai,
👉 52 ezer főnek elegendő Pfizer,
👉 41,75 ezer AstraZeneca  oltóanyag van, ezeket kell a héten beadni,
👉 100 ezer Szputnyik V vakcina, melyeket az NNk-nak fel kell szabadítania.
👉 Emellett 25 ezer fő második oltása is esedékes.

A háziorvosok hetente frissülő listából dolgoznak, ők értesítik az oltakozókat.

Múlt héten sokan, 60 év alattiak is megkapták az első felkészítő leveleket, amelyben az előzetesen kitölthető formanyomtatványok is benne voltak. A héten a háziorovosok hívják fel az érintetteket, akiket az oltópontokra illetve a rendelőkbe szólítanak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések