Ha baconbe tekerve sütöd az egész csirkét, a szokásosnál is omlósabb, szaftosabb lesz.
A sült csirke nem véletlenül népszerű főfogás: kevés munkával isteni lesz a végeredmény. Próbáld ki baconbe tekerve is, a szalonna isteni ízt ad neki, és attól sem kell tartanod, hogy a hús kiszárad a sütőben! A sózással ezúttal légy óvatos, mert a bacon is sós! Érdemes a zöldségeket is a csirkével együtt megsütni a tepsiben, mert az ízük jobb lesz, a munkád pedig kevesebb.
Hozzávalók:
A húshoz
👉 1 db csirke
👉 8 szelet bacon
👉 2 teáskanál vaj
👉 1 teáskanál szárított kakukkfű
👉 só
👉 bors
A körethez
👉 3 db krumpli
👉 1 fej brokkoli
👉 10 dkg koktélparadicsom
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkét tisztítsd meg, és dörzsöld be a puha vajjal, majd fűszerezd sóval, borssal és kakukkfűvel. Fektesd a húst zsiradékkal kikent tepsibe, tekerd körbe baconnel, és önts alá vizet. A zöldségeket tisztítsd meg, a brokkolit szedd rózsákra, a krumplit vágd kisebb darabokra, a paradicsomokat is felezheted. Öntsd le a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal elkevert olívaolajjal.
Takard le fóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 75 percig, majd amikor már minden puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg 10-15 perc alatt. Sütés közben locsolgasd a húst és a zöldségeket, és óvatosan forgasd át.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések