A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Duplán diós sütemény, ezzel az édes krémes finomsággal mindenkit elbűvölhetsz!


Mivel nagyon szeretem a diós édességeket, így összehoztam ezt a finomságot. Egyszerű és finom diós tészta, a már jól bevált, vajas – diós krémem! Nagyon finom, ajánlom az elkészítését!


Hozzávalók:

Rumos – diós szelet
👉 1 bögre darált dió (3 dl)
👉 1 bögre rizsliszt
👉 1 bögre cukor
👉 1 bögre tej
👉 1 egész tojás
👉 1 sütőpor

A hozzávalókat jól összekeverjük egy tálban, és előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Krém:
👉 25 dkg darált dió
👉 20 dkg porcukor
👉 25 dkg margarin
👉 1 teáskanál rum

Elkészítés

A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a diót, és cseppenként a rumot, hogy a krém össze ne menjen. Ha már kihűlt a diós tészta, kettévágjuk, és a diós krémmel megtöltjük, ügyelve arra, hogy egy kicsit hagyjunk a tetejére is. Én egy kicsivel több margarinnal készítettem a krémet, és így maradt díszítésnek a tetejére is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések