Ha a karfiolból laktató, ízletes, kiadós ételt készítenél, a rakottas tökéletes választás. Sok sajttal az igazi!
A vitaminokban gazdag, viszonylag olcsó karfiol sokoldalúan felhasználható sütés-főzés során. Ha unod rántva, dobj össze belőle ízletes rakottast rizzsel és fűszeres darált hússal. Ha szaftosabban szereted, marhából vagy sertésből készítsd, amennyiben diétásabban, úgy csirke- vagy pulykahúst válassz alapnak.
Hozzávalók:
👉 1 fej karfiol
👉 60 dkg darált hús
👉 20 dkg rizs
👉 15 dkg sajt
👉 3 dl tejföl
👉 2 teáskanál pirospaprika
👉 1 db vöröshagyma
👉 olaj
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és főzd roppanósra sós vízben hét-nyolc perc alatt, majd szűrd le, és csepegtesd le. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és dinszteld meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Rakd rá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, és párold körülbelül 15 percig. A rizst sós vízben főzd meg 12-15 perc alatt, majd csepegtesd le.
Egy tepsi aljába önts némi olajat, és rétegezd bele a hozzávalókat. Alulra rakj karfiolt, arra tegyél rizst, darált húst, a tetejére pedig újabb réteg karfiolt. Kenj rá tejfölt, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor a sajt is megpirul, kiveheted a sütőből.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések