A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dániában hamarosan bevezetik a vakcinaútlevelet


A dán kormány nem várt tovább, és az Európai Uniós tagállamok közül elsőként bejelentette, hogy bevezetésre kerülhet az országban a beoltottakat bizonyító okirat.


Morten Bodskov, Dánia pénzügyminisztere szerdai sajtóközleményében elmondta, február végétől lesznek érvényesek a vakcinaútlevelek – adta hírül a Financial Times magazin.

Az útlevél nemcsak papír, hanem digitális formában is elérhető lesz, erre azonban még legalább két-három hónapot várniuk kell az állampolgároknak. Bodskov elmondta, a digitális dokumentumon szerepelni fog az is, hogy az adott személy rendelkezik-e már antitestekkel.

A dán kormány a vakcinaútlevelek bevezetése előtt konzultálni fog a kulturális és üzleti szektorokat képviselő szervezetekkel, valamint az Európai Uniótól is tanácsokat kérhetnek majd a közeljövőben.

"Kulcsfontosságú számunkra, hogy újraindíthassuk a mindennapi életet Dániában, ezáltal a vállalkozások ismét működhetnek" – tette hozzá Bodskov.

A kormány reményei szerint a vakcinaútleveleknek köszönhetően Dánia a koronavírus-járvány előtti kerékvágásba térhet vissza, így az emberek szabadon utazhatnak az országban és külföldön egyaránt, továbbá részt vehetnek különböző sporteseményeken, koncerteken és egyéb rendezvényeken.

Dániában a pandémia kitörése óta 200 ezer koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, közülük 2 ezren haltak bele a betegség súlyos szövődményeibe. Az európai országokhoz hasonlóan szigorító intézkedéseket vezettek be a görbe ellaposítása céljából, melyek értelmében bezártak az üzletek, és betiltották a gyülekezéseket.

Bár védőoltással a láthatáron endémiává zsugorodhat a világjárvány, szakértők egyöntetű véleménye szerint a koronavírustól soha nem fogunk tudni megszabadulni, így meg kell tanulnunk vele együtt élni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések