Könnyed vacsora vagy akár a szendvics alternatívája is lehet a friss zöldségekkel és fűszeres csirkével töltött tortilla.
A tortillában az az egyik legjobb, hogy bármivel megpakolhatod. Így mehet bele akár hétvégéről maradt csirkehús is kicsit átsütve, felturbózva, no meg persze zöldség jó vastagon. Ha nem kell a húskészítéssel foglalatoskodnod, pikk-pakk elkészülnek a laktató tekercsek. Kínálhatod fokhagymás joghurttal vagy tejföllel is.
Hozzávalók:
👉 20 dkg csirkemellfilé👉 2 db paradicsom
👉 1 db uborka
👉 1 db lila hagyma
👉 0.5 fej salátakeverék
👉 szárnyas fűszerkeverék
👉 só
👉 bors
👉 olaj
Elkészítés:
Ha maradt hétvégéről csirkehús, süsd át kevés olajon, szórd meg fűszerkeverékkel. Ha nem maradékot használsz, akkor a csirkét szeld kisebb csíkokra, ízesítsd sóval, borssal, fűszerkeverékkel. Kevés olajon süsd puhára, majd pirítsd meg körülbelül 15 perc alatt.A hagymát, az uborkát és a paradicsomot vágd karikákra. A tortillalapokat melegítsd fel mikróban, vagy süsd kicsit grillen, töltsd meg a hússal, a salátával és a többi zöldséggel. Tekerd fel, előbb hajtsd fel az egyik oldalát, arra az alját, végül a másik oldallal zárd le a tekercset. Rögtön fogyaszthatod is.
0 Megjegyzések