A csípős chilis karaj fejedelmi vasárnapi ebéd. Igazán omlósra tepsiben is sütheted, és így legalább nem úszik az olajban.
Ha szereted a pikáns ételeket, biztos, hogy hamar a kedvenceddé válik ez a tepsiben sült csípős karaj. Egy teáskanál chili már igazán tüzessé teszi, ha inkább kevésbé csípősre szeretnéd, nyugodtan adagolj hozzá kevesebbet. Sült krumplival, chiliszósszal kínáld.
Hozzávalók:
👉 8 szelet karaj👉 2 gerezd fokhagyma
👉 0.5 dl olaj
👉 1 teáskanál szárított bazsalikom
👉 chili
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A húst szeleteld fel, klopfold ki, és dörzsöld be sóval. Egy kisebb tálban keverd össze az olajat a borssal, a zúzott fokhagymagerezdekkel, a bazsalikommal és a chilivel, majd öntsd a húsra. Alaposan forgasd meg benne a szeleteket. Letakarva pihentesd a hűtőben legalább két órát, de akár egy egész éjszakát is pácolhatod.A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Fektesd a hússzeleteket tűzálló tálba, és öntsd rá az összes páclevet. Alufóliával letakarva süsd bő egy-másfél órán keresztül, amíg szép piros és omlós lesz. Ha egy villát könnyedén bele tudsz szúrni, biztosan elkészült. Tálaláskor chilipaprikával és friss bazsalikomlevelekkel díszítheted.
0 Megjegyzések