Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csípős chilis karaj tepsiben sütve: így finom omlósra sül


A csípős chilis karaj fejedelmi vasárnapi ebéd. Igazán omlósra tepsiben is sütheted, és így legalább nem úszik az olajban.


Ha szereted a pikáns ételeket, biztos, hogy hamar a kedvenceddé válik ez a tepsiben sült csípős karaj. Egy teáskanál chili már igazán tüzessé teszi, ha inkább kevésbé csípősre szeretnéd, nyugodtan adagolj hozzá kevesebbet. Sült krumplival, chiliszósszal kínáld.

Hozzávalók:

👉 8 szelet karaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 0.5 dl olaj
👉 1 teáskanál szárított bazsalikom
👉 chili
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A húst szeleteld fel, klopfold ki, és dörzsöld be sóval. Egy kisebb tálban keverd össze az olajat a borssal, a zúzott fokhagymagerezdekkel, a bazsalikommal és a chilivel, majd öntsd a húsra. Alaposan forgasd meg benne a szeleteket. Letakarva pihentesd a hűtőben legalább két órát, de akár egy egész éjszakát is pácolhatod.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Fektesd a hússzeleteket tűzálló tálba, és öntsd rá az összes páclevet. Alufóliával letakarva süsd bő egy-másfél órán keresztül, amíg szép piros és omlós lesz. Ha egy villát könnyedén bele tudsz szúrni, biztosan elkészült. Tálaláskor chilipaprikával és friss bazsalikomlevelekkel díszítheted.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések