Hirdessen itt

Csábító muffin egyszerű krémmel: a tészta pihe-puha


Az élénk színű, dekoratív vörös bársony muffinnal megédesítheted a hétköznapokat, és szebbé teheted az ünnepeket.


Amerikában nagy kedvenc a vörös bársony torta, ami nevét jellegzetes, élénk színéről kapta. A red velvet muffinváltozata hihetetlenül egyszerű és gyors. Az eredeti recept szerint íróval készül, de joghurttal, tejföllel is fantasztikusan könnyű lesz a tészta. A tetejére rendszerint krémsajtos, tejszínes massza kerül.

Hozzávalók:

👉 25 dkg liszt
👉 20 dkg cukor
👉 12 dkg vaj
👉 2.5 dl kefir
👉 2 evőkanál piros ételfesték
👉 2 db tojás
👉 2 evőkanál kakaópor
👉 1 csipet só
👉 1 rúd vanília
👉 1 teáskanál szódabikarbóna
👉 1 evőkanál ecet

A krémhez
👉 25 dkg mascarpone
👉 2 dl tejszín
👉 2 evőkanál cukor
👉 1 csomag habfixáló

Elkészítés:

A puha, szobahőmérsékletű vajat habosítsd a cukorral egy tálban, majd add hozzá egyesével a tojásokat, a vaníliarúd belsejét, a kefirben elkevert ételfestéket, és dolgozd simára. A lisztet vegyítsd a kakaóporral, a szódabikarbónával és a csipet sóval, majd forgasd a masszába. Végül öntsd hozzá az ecetet.

A homogén tésztát kanalazd sütőpapírral bélelt muffinformába. Ne töltsd teljesen tele, mert a süti megemelkedik. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Ellenőrizd tűpróbával: szúrj az egyik muffinba tűt vagy fogvájót. Ha üresen húzod ki, biztosan átsült.

A krémhez a mascarponét keverd ki a porcukorral, és forgasd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt. Tedd a hűtőbe 15 percre, majd töltsd át habzsákba, és oszd el a sütik tetején.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések