A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bill Gates megnevezte az emberiségre leselkedő két legnagyobb veszélyt


Bill Gates éveken át figyelmeztette az emberiséget arra, hogy nincs megfelelően felkészülve egy globális pandémiára, most pedig a bioterrorizmus és a klímaváltozás veszélyeire figyelmeztetett - írja a CNBC.


Gates a Veritasium nevű Youtube-csatornán adott interjút, Derek Muller azt kérdezte tőle, hogy melyek lehetnek a legnagyobb fenyegetések, melyek a pandémia után leselkedhetnek az emberiségre nézve.

„Az egyik a klímaváltozás. Minden évben ez nagyobb halálozási számot hozna, mint amit a pandémia során tapasztalunk. A másik dolog, amiről az emberek nem szeretnek beszélni az a bioterrorizmus, vagyis az, ha valaki szándékosan létrehoz egy vírust, hogy kárt okozzon vele. Ez azt jelenti, hogy nagyobb az esély arra, hogy belefutunk egy ilyenbe, mint egy olyan pandémiába, mint a mostani” – válaszolta Bill Gates.

Arról is beszélt, hogy biztosan lesznek további világjárványok is, viszont a koronavírusból tanulva a kormányok felkészültebben várják majd ezeket.

„A halálozási szám a megfelelő rendszer mellett tizede lenne annak, amit most látunk” – mondta Bill Gates.

Bill Gates 2014 óta több interjúban és előadásban is figyelmeztetett arra, hogy az emberiség nincs megfelelően felkészülve egy globális járványra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések