A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Abszurd sztori: elengedi a tajvani kormány az elrabolt férfi pénzbírságát


Elengedi a tajvani kormány annak a férfinak a kb. 1 millió forintos pénzbüntetését, akit azért bírságoltak meg, mert megszegte a koronavírus-járvány elleni kijárási tilalom szabályait – mivel behajtók rabolták el.


A New York Post tudósítása szerint Chen októberben tért haza Hong Kongból és két hetes karanténra készült egy barátjánál, amikor magukat pénzbehajtóknak valló férfiak érkeztek a lakáshoz és összekeverték őt a barátjával.

A behajtók ekkor rátámadtak a férfire és saját otthonába szállították, hogy Chen odaadhassa nekik a pénzt, amivel a barátja tartozott. A hatóságok ekkor szereztek tudomást arról, hogy az áldozat elhagyta a lakását – mozgását az erre alkalmazott telefonos nyomkövetésen keresztül figyelték, aminek használatát a karanténra vonatkozó szabályok betartatása érdekében vezették be.

A pénzbírságot akkor engedték el neki, amikor a nyomozóhatóság megerősítette, hogy nem saját akaratából hagyta el barátja lakását, írja a Guardian.

„A törvények alapján ilyen esetben nem szabható ki büntetés és vissza kell vonni a bírságot” – nyilatkozta Hu Tianci, a végrehajtó ügynökség szóvivője. Most először engedtek el a karanténra vonatkozó szabályok megszegésért kiszabott pénzbüntetést.

A szigorú intézkedéseknek köszönhetően Tajvanban összesen 8 halálos áldozatot szedett eddig a koronavírus-járvány.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések