A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A tökéletes sült oldalas jó fokhagymásan: olyan puha, hogy lejön a csontról


A sült oldalas sok fokhagymával az igazi. Főzelék tetejére a legjobb választás, de bármilyen köret mellé is megállja a helyét.


A tökéletes sült oldalas egyik titka a fűszerezés: már a fokhagyma és a kömény csodás ízt ad neki. Az igazi oldalas nem diétás fogás: úgy lesz a legfinomabb, ha pecsenyezsíron sütöd meg. Akkor van kész, ha már olyan omlós, hogy könnyedén leválik a csontról. A zsírját ki ne dobd, kenyérre kenve kitűnő vacsora!

Hozzávalók:

👉 1 kg oldalas
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál pecsenyezsír vagy libazsír
👉 2 teáskanál mustár
👉 1 kávéskanál kömény
👉 1 teáskanál aprított rozmaring
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Az oldalast a csontok mentén szeleteld fel, majd a darabok mindkét oldalát dörzsöld be alaposan sóval, borssal, köménnyel, rozmaringgal, mustárral és zúzott fokhagymával. Egy tűzálló tálat kenj ki vastagon zsírral. Ebbe fektesd a hússzeleteket, és alufóliával letakarva hűtőben pihentesd legalább egy órát.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A befűszerezett húsok alá önts vizet, letakarva told a sütőbe, és két óra alatt süsd szép pirosra. Néha locsold meg a szeleteket a keletkezett szafttal, félidőben pedig fordítsd meg, hogy mindkét oldaluk egyenletesen süljön át. Ha van a sütődön grillfunkció, a végén állítsd át arra, és úgy pirítsd meg a húst. Az oldalas akkor van készen, ha egy villával könnyen le tudod választani a csontjáról.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések