A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A koronavírus miatt Kolozsváron az összes kocsmát és szórakozóhelyet be kellett zárni


A romló járványhelyzet miatt alig egy héttel a nyitás után vasárnaptól ismét bezártak a kocsmák, a vendéglők, a szórakozóhelyek, a színházak és a mozik Kolozsváron - közölte a Kolozs megyei prefektusi hivatal.


A bizottság február 9-én lehetővé tette a beltéri vendégfogadást, miután Kolozsváron is három alá esett az ezer lakosra számított új fertőzések száma, és a város lekerült a vörös zónába sorolt, erősen fertőzött települések listájáról.

A múlthét folyamán azonban súlyosbodott a járványhelyzet a városban és környékén. A pénteken közzétett adatok szerint Kolozsváron 3,49, és az elővárosainak számító Szászfenesen és Kisbácsban 3,60 illetve 3,73 ezrelékes a fertőzöttségi ráta.

A vasárnaptól visszatérő szabályok értelmében a beltéri kiszolgálás csak a szállodákban működő vendéglőkben engedélyezett, ott is csak az elszállásolt vendégeket szabad ellátni. A vendéglők és bárok csak a kültéri teraszokon szolgálhatják ki a vendégeiket.

A kültéri kiszolgálás jelenleg a szokatlanul hideg időjárás miatt nem vonzó. Kolozsváron pénteken délután mínusz tíz fokot mutattak a hőmérők, de a hidegérzetet az erős szél is fokozta. Az országos meteorológiai intézet pénteken kibocsátott figyelmeztetése szerint hétfőig rendkívül hideg marad az idő Románia teljes területén.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések