A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A görögök nem kifele jönnek, hanem inkább befele mennek a járványba


Görögország további szigorításokat fogadott el pénteken a koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatására, Athénban és Szalonikiben három órával meghosszabbítják a hétvégére vonatkozó kijárási tilalmat.


Az új szabályok értelmében szombaton és vasárnap este hat órától reggel ötig az emberek csak különösen indokolt esetben hagyhatják el lakhelyüket. A kivételek közé tartozik az orvoslátogatás, illetve háziállattal tett rövid séta, amelyeket a polgári védelmi hatóság engedélyezhet sms-üzenetben igényelhető kérés alapján.

Az intézkedések a február 13-14-i hétvégén is hatályban lesznek.

A polgári védelem egyben közölte, hogy azok a boltok, amelyek nem árusítanak élelmiszert, vagy gyógyszert csak hétköznap tarthatnak nyitva és termékeiket csak előzetes internetes, illetve telefonos rendelést követően adhatják át a vevőknek az üzlethelyiségek ajtajában.

Hétköznap továbbra is hatályban marad az este kilenc és reggel öt óra között bevezetett kijárási tilalom.

Görögország három hete óvatosan lazított a járványügyi korlátozásokon, aminek nyomán egyenletesen emelkedni kezdett az esetszám.


Pénteken a mintegy 11 milliós országban 1195 új fertőzöttet és 19 halottat regisztráltak.

Görögországban a járvány kitörése óta 162 107 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 5922-en hunytak el a kórban. A gyógyultak száma 93 764.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések