A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb fájdalmai vannak Ferenc pápának, lemondták az eseményeit


A Szentszék hivatalosan is megerősítette, hogy Ferenc pápa nincs a legjobb állapotban, emiatt rövid időn belül másodszorra is le kellett mondaniuk a soron következő hivatalos eseményeit.


Idén ez már a második olyan alkalom, hogy a pápa az állapota miatt kénytelen lemondani a nyilvános szereplését. Matteo Brunia Vatikán szóvivője egy hivatalos közleményben erősítette meg, hogy Ferenc pápa az elkövetkező napokban nem vállal nyilvános szereplést.

Ezt egyúttal azt is jelenti, hogy legkevesebb három ilyen eseményt hagy ki, amiken eredetileg személyesen is jelen lett volna. A hivatalos tájékoztatás szerint a pápánál kiújult az isiász, vagyis begyulladhatott az ülőidege.

Eredetileg a mai napon lett volna jelenése a Szent Péter-bazilikában a vasárnapi misén, míg hétfőn a diplomáciai testület tagjaihoz intézett volna beszédet. A rosszabb egészségügyi állapota miatt átütemezésre volt szükség, így azt az eseményt egy későbbi időpontban tartják meg.

A 84 éves pápának most pihenésre és kezelésekre lehet szükség a fájdalmai miatt. Adott esetben ez a betegség súlyos fájdalmakat okozhat. Az első koronavírus elleni oltását pedig már korábban megkapta, amit egy második fog követni, hogy teljesen védetté váljon.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések