A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tökéletes grillezett lazac korianderes citrommártással, magos, ropogós salátával


Lazacot grillezni egyáltalán nem bonyolult, rövid idő alatt elkészül, a citrusos ízek pedig kifejezetten jól illenek hozzá.


A lazac az egyik legízletesebb és legegészségesebb halfajta. Ne csak ünnepeken fogyaszd, kerti partikon is nagy kedvenc lesz! Könnyű vele dolgozni, grillrácsra is bátran rakhatod. Mivel tömörebb a húsa, még a nagyobb hő hatására sem esik szét. Érdemes filézve, teljesen előkészítve beszerezni, hogy ne kelljen vele bajlódni.  

Hozzávalók:

👉 2 szelet lazacfilé
👉 1 dl tejszín 30%
👉 0,5 dl alaplé
👉 1 citrom
👉 1 csokor friss koriander
👉 1-2 friss chili
👉 vegyes zöldsaláta
👉 6-8 szem koktélparadicsom
👉 pirított magvak
👉 olívaolaj
👉 só
👉 bors

Elkészítése:

Először a mártást készítsd el. A tejszínt kezdd el beforralni az alaplével, közben add hozzá a  - lehetőleg kezeletlen - citrom reszelt héját, egy fél citrom levét, ízesítsd sóval, borssal, majd miután a szósz besűrűsödött, a végén szórd hozzá az apróra vágott friss koriandert és a chilit.  Még egyet keverj rajta, majd húzd le a tűzről.

A zöldsalátához add hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat, ízesítsd citromlével és olívaolajjal, egy kicsit forgasd át, majd a végén szórd meg pirított magvakkal.

A lazacot sózd, borsozd, majd kevés olívaolajon mindkét oldalát süsd 5-6 percig, míg aranybarna nem lesz. Fontos, hogy a bőrös oldalával lefelé kezdd, és a sütés elején egy lapáttal szorítsd le a szeleteket, hogy a hő hatására ne ugorjon össze. Miután elkészül a lazac, azonnal tálald a még meleg szósszal és a ropogós zöldsalátával.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések