A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Többször is ököllel ütötte áldozata arcát egy férfi Szolnokon


Egy férfi többször is ököllel arcon ütött egy másik férfit 2019. július 30-án este, Szolnokon, a Szapáry utcában.


A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a húszas éveiben járó fiatalembernek a büntetőügye, aki 2019. július 30-án este kilenc óra körül Szolnokon, a Szapáry utcán két alkalommal, ököllel arcon ütött egy másik fiatal férfit, aki 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedett – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Törvényszék.

A fiatalok ismerték egymást, és néhány órával korábban, a vádlott féltékenysége miatt összeszólalkoztak. Ezt a vitát „folytatta” a vádlott este azzal, hogy az utcán a falnak támaszkodó sértetthez lépett.

    A feje mellett ököllel többször a falba ütött, majd, amikor a sértett ellökte magától és arra kérte, hogy hagyja békén, kétszer, ököllel arcon ütötte.


A megtámadott fiatal, aki a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett, magánindítványt terjesztett elő, melyben a vádlott könnyű testi sértés vétsége miatti büntetőjogi felelősségre vonását kérte. Emellett a vádlott indokolatlanul agresszív, erőszakos magatartása az azt észlelőkben riadalmat és megbotránkozást keltett, ami sérülés okozása nélkül is bűncselekménynek, garázdaságnak minősül.

Az ügyben 2019. december 2-án emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság két tárgyalást követően, 2020. szeptember 17-én ítéletet hozott. A fiatal kora ellenére már büntetett előéletű vádlottat garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt 312 óra közérdekű munkára ítélte.

A vádlott tudomásul vette az ítéletet, az ügyészség azonban kevesellte a kiszabott büntetést, és a vádlott terhére, súlyosítás érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

    A Szolnoki Törvényszék január 14-én meghozott másodfokú határozatában az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések