A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több millió gyermek maradt élelmiszer nélkül a koronavírus-járvány miatt


A pandémia miatt a fejlődő országokban az iskolás gyermekek közel fele nem jut megfelelő mennyiségű ételhez, holott az elmúlt években az arány javulófélben volt.


Az UNICEF pénteki jelentéséből kiderült, hogy a koronavírus-járvány miatt eszközölt iskolabezárások következtében több mint 39 milliárd adag étel maradhatott a menzákon, amit a szegényebb sorsú országokban élő gyermekek szenvedhetnek meg leginkább.

Mindeközben 370 millió gyermek a napi ételadagjának 40 százalékát elvesztette, melyekhez kizárólag az iskolákban juthattak hozzá, így a fejlődő államokban élő fiatalkorúak az utolsó élelmiszerforrásukról is kénytelenek voltak lemondani – írta a Korrespondent hírportál.

Az UNICEF ügyvezető igazgatója, Henrietta Fore elmondta, a gyermekek nemcsak az oktatási lehetőségeiktől estek el a lezárások miatt, hanem az egyetlen megbízható ételforrásaiktól is, ezért a szervezet arra sürgeti a kormányokat, hogy minél hamarabb nyissák ki újra az oktatási intézményeket.

Fore szerint jelenleg világszerte közel 24 millió gyermek kerülhet végveszélybe, ezért azonnali segítséget kellene nyújtaniuk számukra, hiszen oktatás és főleg táplálék nélkül nehéz életre számíthatnak.

Az ENSZ Élelmezési Világprogramjának vezetője, David Beasley hozzátette, egy teljes generációt veszíthetünk el, ha nem cselekedünk időben.

Az ENSZ korábbi adataiból megtudhattuk, hogy nemcsak Afrikában és Ázsiában, hanem a fejlettebb nyugati országokban is egyre többen sodródhatnak mélyszegénységbe, amire a második világháború óta nem volt példa. Ukrajnában például a családok 40 százalékában legalább egy családtagot elbocsátottak az állásából a járvány miatt, míg a Donyec-medencében katasztrofálissá vált a társadalmi és pénzügyi helyzet.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések